Wat verkoopt goed op Marktplaats?

In Nederland is Marktplaats de grootste website voor het verkopen van producten en spullen als particulier. Wanneer je overbodige spullen hebt, kun je hiermee makkelijk wat extra geld verdienen. Maar wat verkoopt nu eigenlijk goed op Marktplaats?

In dit artikel ontdek je 18 producten die goed verkopen op Marktplaats. Hiermee ontdek je met welke producten je gemakkelijk geld kunt verdienen. Daarnaast geven we nog enkele handige tips voor wanneer je op Marktplaats producten verkoopt.

Inhoud

Wat verkoopt goed op Marktplaats?

Spullen aanbieden op Marktplaats is een goed idee. Niet alleen hebben de spullen die je niet meer gebruikt hierdoor een tweede leven, ook kun je er nog eens leuke bedragen mee verdienen. Dit aangezien veel spullen vaak nog een mooie waarde hebben.

Om een beter beeld te geven over welke spullen geld kunnen opleveren beantwoorden we de vraag ‘wat verkoopt goed op Marktplaats?’. Hieronder hebben we 18 interessante producten die veel worden verkocht op Marktplaats.

1. Smartphones en laptops

Vaak upgraden we naar het nieuwste model en zitten we hiermee met een oude smartphone of laptop die nog prima functioneert. Hiervoor kun je vaak nog een paar honderd euro vangen als het apparaat nog goed functioneert.

Zorg er wel voor dat je in de advertentie op Marktplaats altijd de leeftijd, conditie en model vermeldt. Ook een aantal foto’s samen met de originele doos of verpakking kan helpen om het product sneller te verkopen.

2. Gamespullen

Hoewel gamen erg leuk kan zijn, komt het vaak voor dat na een tijdje een spelcomputer helemaal niet meer gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat een nieuw model is uitgekomen of je simpelweg gewoon interesse hebt verloren in gamen.

Dit terwijl gamespullen vaak veel geld waard zijn. Hierbij kan het verkopen van een Playstation, Xbox of Nintendo en de spellen ervan een mooi bedrag opleveren. Ook oudere vintage spelcomputers kunnen soms erg veel waard zijn.

3. Boeken

De meeste mensen hebben thuis een hoop boeken staan die ze al jaren niet meer hebben aangeraakt. Hierbij kun je de vraag stellen of je de boeken nog wel ooit gaat gebruiken. Is dit niet het geval kun je de boeken ook simpelweg verkopen.

Vooral wanneer je een serie of verzameling boeken hebt die niet meer gaat lezen kun je deze voor een goede prijs verkopen. Hierbij kan een serie boeken soms wel rond de € 30 opleveren.

4. Meubels

Vaak bij een verhuizing of verbouwing wordt ongewenst meubilair gebracht naar de plaatselijke vuilstortplaats of wordt het zelfs achtergelaten op straat. Dit terwijl er vaak op Marktplaats veel geïnteresseerde zijn voor tweedehands meubels.

Zorg er wel voor dat de meubels schoon zijn en herstel eventuele schade. Hierdoor kun je vaak toch nog een leuk bedrag krijgen voor een meubel waar je toch vanaf wilt. Daarnaast kan het nog eens tijd besparen wanneer een koper de meubels ophaalt.

meubels verkopen marktplaats

5. Auto’s

Tegenwoordig worden er ook veel auto’s verkocht via Marktplaats. Dit kan een goed alternatief zijn tegenover het verkopen van een auto bij een dealer. Hierbij kun je de auto dus gelijk doorverkopen aan een andere particulier.

Vooral wanneer je een auto met een lage waarde bezit is dit erg aantrekkelijk. Dit aangezien een dealer zelf ook altijd nog geld moet verdienen zul je via Marktplaats in sommige gevallen een betere deal kunnen krijgen.

6. Babyspullen

Omdat babyspullen vaak veel kosten en ouders ze altijd nog hebben verkopen deze spullen erg goed. Daarbij heb je naarmate een kind ouder wordt op een geefmoment babyspullen niet meer nodig, terwijl ze nog wel geld waard zijn. Voorbeelden hiervan zijn een autostoeltje, kinderstoelen, ongeopende pakken luiers en een kinderwagen. 

7. Kinderkleding

Kinderen groeien zo snel dat het niet ongewoon is voor ouders om de kleding van hun kinderen in bulk te kopen voor een veel lagere prijs dan in winkels of webshops. Hierdoor kan het aanbieden van kleding dat je kind niet meer gebruikt geld opleveren.

Hoewel je het hele jaar door kleding kunt verkopen, is de beste tijd voor seizoenswisselingen. Zorg ervoor wel voor dat de kleding nog in een goede staat verkeert, netjes schoon is en dat je de maten van de kleding duidelijk vermeldt in de advertentie.

8. Fitness spullen

Aangezien mensen steeds meer vanuit huis werken zijn fitness spullen of apparatuur steeds populairder. Doordat deze spullen nieuw vaak erg veel geld kosten zijn veel mensen via Marktplaats op zoek naar fitness spullen.

Indien je fitness spullen hebt die je niet meer gebruikt zoals een loopband of halters kun je deze vaak snel verkopen. Hierbij is de beste tijd voor het verkopen van deze spullen meestal na het nieuwjaar wanneer mensen nieuwe doelen zetten.

9. Witgoed

Wanneer je een nieuwe wasmachine of keukenapparatuur koopt kan je huidige apparatuur ook nog geld opleveren. Dingen zoals friteuses, airconditioners en ventilators worden vaak veel verkocht op Marktplaats.

Zorg hierbij wel dat je een foto maakt terwijl de apparatuur nog gemonteerd is. Hierdoor ziet de apparatuur er een stuk aantrekkelijker uit en krijgen mensen een idee hoe het eruit ziet als de apparatuur geïnstalleerd is.

wat verkoopt goed op marktplaats witgoed

10. Gereedschap

De aanschaf van gereedschap kan vaak duur zijn. Daarom verkoopt gereedschap ook vaak goed op Marktplaats. Hierbij kun je bijvoorbeeld groot gereedschap of elektrisch gereedschap verkopen zolang ze in goede staat zijn.

Wanneer je thuis kleiner gereedschap hebt liggen dat je niet meer gebruikt kun je deze het beste bundelen en gezamenlijk verkopen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor starters of huurders die op zoek zijn naar een gereedschapsset.

11. Muziekinstrumenten

Mogelijk heb je muziekinstrumenten die in het huis liggen stof te verzamelen. Deze instrumenten en bijbehorende accessoires kun je verkopen aan mensen die graag willen beginnen met een instrument. Hierbij kun je bijvoorbeeld een gitaar, piano, drumstel of viool verkopen.

12. Huisdierbenodigdheden

Eigenaren van huisdieren behoren tot een groep consumenten die graag geld besteden aan hun geliefde huisdieren. Daarbij verkopen huisdierbenodigdheden vaak erg goed omdat hier ook veel vraag naar is.

Mocht je zelf huisdierbenodigdheden zoals voedsel, speeltjes en andere spullen hebben die je niet meer gebruikt kun je deze verkopen. Vaak krijg je hiervoor nog een leuk bedrag en hoef je hierdoor de spullen niet weg te gooien. 

13. Merkkleding

Je kunt ook merkkleding dat niet meer gebruikt wordt verkopen via Marktplaats. Normaal gesproken zul je niet zoveel krijgen voor kleding op Marktplaats tenzij het van hoge kwaliteit is. Wel kan het aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers wanneer merkkleding een stuk goedkoper wordt aangeboden dan de winkelprijzen. Hierdoor kun je met een scherpe prijs kopers vinden.

14. Fietsen

In Nederland zijn er ruim 22,8 miljoen fietsen. Daarmee bezit iedere Nederlander dus ruim 1,3 fiets. De kans bestaat dat je thuis nog een oude fiets hebt staan die je niet meer gebruikt en meestal ook nog een bedrag waard is.

Afhankelijk van de conditie kun je voor een simpele fiets vaak tussen de vijftig en honderd euro krijgen via Marktplaats. Hiermee kun je via Marktplaats wat extra geld verdienen en heb je thuis ook weer meer ruimte.

15. Speelgoed

Speelgoed wordt vaak na een bepaalde tijd niet meer gebruikt door een kind. Daarmee kun je speelgoed in dozen tegelijk verkopen via Marktplaats. Mensen zijn hierbij vaak op zoek naar een verjaardagscadeau of kerstcadeau. Hierbij maakt het voor een kind nauwelijks uit of speelgoed nu nieuw is of al gebruikt. Een voorbeeld van speelgoed dat goed verkoopt is Lego.

wat verkoopt goed op marktplaats speelgoed

16. Seizoensgebonden spullen

Wanneer je een huis opruimt zul je hoogstwaarschijnlijk ook veel seizoensgebonden spullen vinden. Denk bijvoorbeeld aan kerstspullen, schoolbenodigdheden, strandbenodigdheden, zwembadjes en Halloween versiering.

Bedenk wel dat je dit soort producten het beste voor of aan het begin van het seizoen kunt verkopen. Dan zijn namelijk de meeste kopers aanwezig en heb je de grootste kans dat je een product kunt verkopen.

17. Tuinartikelen

Tuinartikelen kunnen ook via Marktplaats geld opleveren. Hierbij zijn er genoeg kopers die geïnteresseerd zijn in tuingereedschap, potten en zelfs planten. Ook tuinartikelen zijn meer seizoensgebonden. Wacht dus op zijn minst tot de lente om artikelen in deze categorie te plaatsen.

18. Verzamelobjecten

Heb je een specifieke verzameling zoals strips, postzegels of iets anders? Dan bestaat de kans dat de verzameling geld waard is en dat je hem kunt verkopen aan een liefhebber via Marktplaats. Doe hiervoor wel eerst goed onderzoek om te ontdekken wat de verzameling waard zou moeten zijn.

Wat verkoopt goed op Marktplaats overzicht

Om een beter beeld te geven wat je kunt verkopen op Marktplaats hebben we nog eens de zojuist genoemde 18 productgroepen in een overzicht geplaatst met een aantal voorbeelden.

ProductenVoorbeelden
Smartphones en laptopsiPhone, Samsung smartphone, MacBook
GamespullenPlaystation, Xbox, Nitendo
BoekenSchoolboek, Kinderboek, Fantasieboek
MeubelsTafel, Stoel, kast, bed, bank
Auto’s
BabyspullenKinderwagen, kinderstoel
Kinderkleding
Fitness spullenHalters, loopband, gewichten
WitgoedWasmachine, droger, ventilator
GereedschapKettingzaag, schroefset, tangen
MuziekinstrumentenGitaar, piano, drumstel
HuisdierbenodighedenSpeeltjes, hok, snoepjes
MerkkledingKleding, schoenen, zonnebril
Fietsen
SpeelgoedLego, Playmobil, poppen
Seizoensgebonden spullenKerstdecoratie, zomerspullen
TuinartikelenGrasmaaier, snoeischaren
VerzamelobjectenPostzegels, strips

Wat kun je niet verkopen op Marktplaats?

Sommige soorten producten mag je niet verkopen op Marktplaats. Dit zijn producten die wettelijk verboden zijn of niet in lijn met de voorwaarden van Marktplaats zijn.

Hieronder vallen onder andere:

  • Alcohol;
  • Dieren;
  • Geneesmiddelen;
  • Levensmiddelen;
  • Software;
  • Virtual games.

De volledige lijst verboden en verdachte producten kun je op Marktplaats vinden.

Wat verkoopt goed op Marktplaats conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘wat verkoopt goed op Marktplaats?’. Hierbij hebben we 18 producten laten zien die veel worden verkocht en waarvan de kans groot is dat je deze in huis hebt.

Uiteindelijk is Marktplaats een handig platform om oude spullen een tweede leven te geven en er zelf een leuk bedrag mee te verdienen. Mocht je graag geld willen besparen of investeren neem dan ook eens een kijkje bij andere artikelen op BespaarCollege.

Plaats een reactie