Rondkomen van 2000 euro per maand

Wanneer je bij dit artikel terecht bent gekomen wil je waarschijnlijk graag weten hoe je kunt rondkomen van 2000 euro per maand. In dit artikel zullen we dan ook zeven handige tips geven waarmee dit mogelijk is.

Deze tips zullen ervoor zorgen dat je deze doelstelling kunt behalen. Daarbij geven we verschillende mogelijkheden waarop je geld kunt besparen maar ook die juist geld opleveren. 

Inhoud

Hoe kun je rondkomen van 2000 euro per maand?

Elke situatie verschilt. De een kan gemakkelijk rondkomen van 2000 euro per maand terwijl het voor een ander een stuk lastiger is. Dit kan bijvoorbeeld afhangen of je alleenstaand bent of met een heel gezin moet rondkomen.

Daarnaast zijn de vaste lasten die je maandelijks hebt van belang. Denk bijvoorbeeld aan de woonlasten, abonnementen of een auto. Elk van deze lasten kunnen ervoor zorgen dat je maandelijks meer kwijt bent en daarmee minder geld overhoudt voor variabele lasten en onvoorziene kosten.

Daarmee raden we als eerste stap aan om je financiële situatie inzichtelijk te maken. Wanneer je namelijk niet weet wat je uitgeeft, kun je ook moeilijk besparen. Het bijhouden van financiën kan bijvoorbeeld met een Excel sheet waarmee je inzichtelijk kunt maken wat je maandelijks per categorie uitgeeft.

financien bijhouden rondkomen

Rondkomen van 2000 euro per maand tips

De volgende zeven tips zullen helpen wanneer je moet of wilt rondkomen van 2000 euro per maand.

1. Reduceer grote uitgaven

Bekijk allereerst of je de grootste maandelijkse uitgaven kunt reduceren. Afhankelijk van je situatie kun je mogelijk zelfs grote uitgaven helemaal schrappen. Stel je hebt een auto die je nauwelijks gebruikt kan het wegdoen van de auto honderden euro’s per maand besparen.

Verder zul je waarschijnlijk veel grote uitgaven hebben die noodzakelijk zijn zoals een woning, elektriciteit en een telefoon. Hoewel je deze uitgaven altijd zult houden kun je ervoor zorgen dat je deze kosten verlaagt.

Enkele mogelijkheden waarop je grote uitgaven kunt verlagen zijn:

 • Herfinancier een hypotheek met een lagere rente; 
 • Verhuis naar een goedkopere huurwoning;
 • Bespaar op abonnementen zoals televisie en telefonie;
 • Bespaar op verzekeringen door over te stappen naar een andere aanbieder.

2. Reduceer kleine uitgaven

Naast de grote uitgaven kun je ook op verschillende manieren kleinere uitgaven reduceren. Hoewel dit individueel niet veel zal opleveren, zullen een heleboel kleine besparingen bij elkaar wel ervoor zorgen dat je maandelijks minder geld kwijt bent.

Enkele mogelijk waarop je kleine uitgaven kunt verlagen zijn:

 • Doe boodschappen bij een goedkope supermarkt;
 • Bestel minder vaak eten en kook voornamelijk zelf;
 • Zet de verwarming een aantal graden lager;
 • Vervang lampen in je woning voor LED-verlichting;
 • Bestel geen producten die je niet nodig hebt.

3. Budgetteer

Naast dat het goed is om je financiën inzichtelijk te maken kan budgetteren ook helpen wanneer je moet rondkomen van 2000 euro per maand. Hierbij kun je per categorie een budget stellen zoals voor de boodschappen, kleding, entertainment en overige uitgaven.

Met een budget weet je precies wat je kunt uitgeven en zul je daarmee ook voorzichtiger omgaan met je geld. Dit zal ervoor zorgen dat je bespaart op onnodige zaken en niet teveel uitgeeft per categorie.

4. Maak een potje voor onvoorziene kosten

Je zult hoe dan ook van tijd tot tijd met onvoorziene kosten te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan apparaten die kapot gaan, eigen risico van een zorgverzekering of reparaties aan een auto. Je wilt in het geval van onvoorziene kosten natuurlijk niet financieel in de problemen zitten.

Daarmee is het aangeraden om een spaarrekening te maken voor onvoorziene kosten. Op deze rekening kun je vervolgens elke maand een bedrag tussen de € 50 en € 100 storten. We raden aan om dit prioriteit te geven op andere uitgaven zodat je in noodgevallen altijd een buffer zal hebben.

rondkomen van 2000 euro per maand onvoorzien

5. Los schulden af

Heb je schulden hebben buiten een hypotheek om? Zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk aflost. Zeker wanneer je korte leningen afsluiten met een hoog rentepercentage is het aflossen van deze schulden aangeraden.

Het aflossen van schulden zal ervoor zorgen dat je maandelijks minder geld kwijt zal zijn aan rentebetalingen. Dit zal ervoor zorgen dat je na het aflossen van de schulden maandelijks meer geld zult overhouden en daarmee ook weer gemakkelijker kunt rondkomen van 2000 euro per maand.

6. Inkomen verhogen

Je kunt altijd kijken of er mogelijkheden zijn om je maandelijkse inkomen te verhogen. Denk aan het vragen van salarisverhoging, nemen van een tweede baan of het werken van extra uren. 

Mocht het lukken om het maandelijkse inkomen te verhogen zorgt dit ervoor dat je ook maandelijks meer bestedingsruimte hebt en hierdoor een stuk gemakkelijker kunt rondkomen. Bekijk dus goed welke mogelijkheden in jouw situatie toepasbaar zijn.

7. Verkoop spullen

De kans is groot dat je waardevolle spullen in huis hebt die je niet meer nodig hebt. Mogelijk zijn deze spullen nog wat geld waard waarbij je ze kunt verkopen op Marktplaats om wat geld extra te verdienen voor het afbetalen van schulden of voor wat extra spaargeld.

Daarnaast is dit gelijk een mooie manier om rommel in je huis op te ruimen en er ook nog eens geld mee te verdienen. Wie weet vind je wel wat mooie spullen die je al lang niet meer gebruikt terwijl de spullen wel een mooi bedrag opleveren.

Rondkomen van 2000 euro per maand conclusie

In dit artikel hebben we gekeken hoe rondkomen van 2000 euro per maand mogelijk is. Hierbij hebben we zeven handige tips gegeven. Verder hebben we het belang van het bijhouden van je uitgaven en budgetteren uitgelegd. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over dit onderwerp.

3 gedachten over “Rondkomen van 2000 euro per maand”

 1. Kook , ook al heb je een gezin voor 2 dagen te gelijk, en de dag erna weer voor 2 dagen ,en dan eet je om de dag het product wat je hebt bereid, je hoeft dan maar 2 keer te koken en 2 keer opwarmen scheelt veel gas. En leg je kinderen uit waarom je dit doet zodat hun ook gaan inzien dat dit veel geld scheelt, en het geld wat je bespaart zet je apart voor leuke dingen laat het ook aan de kinderen weten. Ook nog een tip als een product wat je vaak koopt nu in de aanbieding is ,reken uit hoeveel geld jou dat bespaard en stop dat ook in een potje , ongemerkt spaar je zo kleine beetjes wat jou portemonnee niet voelt. Voorbeeld melk kost normaal 1.12 euro nu 1.00 euro dus 12 eurocent winst gelijk het potje in , niet vergeten hoor

  Beantwoorden
 2. Als u alleen bent en gaat goed met u buren om spreek dan af om af en toe om de beurt te koken zo spaar je allebei gas , en de boodschap verdeel je over beide ook weer goedkoper en je kunt het alleen thuis eten of gezellig met je buur samen , is het grootste gedeelte van je avond ook weer gevuld. Kleine tipjes hoop dat u er wat aan heeft

  Beantwoorden

Plaats een reactie