Geld Besparen op Vakantie

Op vakantie gaan is altijd erg leuk en zorgt ervoor dat je tussen werk of andere verplichtingen even lekker kunt ontspannen! Wel kan op vakantie gaan al snel veel kosten afhankelijk van de periode en bestemming. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe geld besparen op vakantie mogelijk is!

Inhoud

Geld besparen op vakantie

Met de volgende 17 tips kun je geld besparen op vakantie. Hierbij ontdek je diverse mogelijkheden waardoor je honderden euro’s goedkoper uit kunt zijn.

Periode

Tenzij je kinderen hebt die naar school moeten is het afgeraden om in de schoolvakanties op vakantie te gaan. De maanden juli en augustus zijn namelijk de duurste maanden wegens de gesloten scholen. Ook tijdens de voorjaars- en meivakantie kunnen de prijzen voor vakanties een stuk hoger liggen.

Buiten de schoolvakanties zijn de prijzen dus een stuk lager. Hierbij is het afhankelijk van de bestemming welke maanden het goedkoopst zijn. Verder kun je gemiddeld het beste tussen de vier maanden en zes weken voor vertrek gaan boeken. Dan zijn meestal de prijzen op hun meest optimale punt.

Vliegen

Wanneer je naar een bestemming in het buitenland gaat, is het boeken van vliegtickets een van de grootste kostenposten. Hier kun je dan ook vaak op besparen met verschillende handigheden.

Tracker

De prijzen van vliegtickets kunnen wekelijks fluctueren, waarbij je natuurlijk het moment wilt kiezen waarop de prijzen het laagst zijn. Hiervoor kun met Skyscanner een prijsalarm instellen waarbij je gewaarschuwd wordt wanneer prijzen dalen voor een bepaalde bestemming. 

Handbagage

Zeker wanneer je kiest voor een voordelige vliegtuigmaatschappij is de kans groot dat je moet bijbetalen voor ruimbagage. Reis daarom indien mogelijk alleen met handbagage. Het is even passen en meten maar als het lukt bespaar je geld en loop je geen risico dat je bagage kwijt raakt op een vliegveld.

Nachtvlucht

Vaak kun je geld besparen door te kiezen voor een nachtvlucht. Dit aangezien over het algemeen minder mensen zin hebben om midden in de nacht op te staan om naar het vliegveld te gaan. Dit zorgt ervoor dat prijzen voor nachtvluchten vaak wat lager liggen.

Stopover

Wanneer je naar een verre bestemming vliegt kan het nemen van een rechtstreekse vlucht erg aantrekkelijk zijn. Je zult er namelijk een stuk sneller op je bestemming mee zijn. Echter, kunnen vliegtickets met een stopover vaak goedkoper zijn. Hoewel het je misschien een paar uur extra reistijd kost kan een grote besparing het zeker waard zijn.

Cookies

Zorg ervoor dat je cookies verwijdert wanneer je op zoek gaat naar een vlucht. Het internet is tegenwoordig zo slim dat het de prijzen kan verhogen wanneer je veel op zoek bent naar vliegtickets. Het makkelijkste is om met een incognitovenster je vliegtickets te zoeken.

geld besparen op vakantie vliegen

Accommodatie

Samen met vliegen is de accommodatie op de plaats van bestemming ook een van de grootste kostenposten in een vakantie.

Goedkoop overnachten

Wanneer je echt goedkoop wilt overnachten kun je op het internet diverse gratis of low budget accommodaties vinden als je geluk hebt. Zo biedt de app Couchsurfing de mogelijkheid om over de hele wereld gratis slaapplekken te vinden. Dit aangezien mensen het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook het boeken van een hostel kan een goedkope optie zijn.

Vergelijken

De kans is groot dat je liever voor een eigen accommodatie wilt gaan. Wanneer je op het internet een accommodatie wilt boeken raden we het aan om verschillende websites als Airbnb, Hostelworld en Booking.com te raadplegen om zo de meest voordelige prijzen te vinden op jouw bestemming.

Groep

Reizen met een grote groep is een stuk goedkoper dan alleen of met enkele mensen reizen. Dus met hoe meer mensen je bent hoe goedkoper de prijs per persoon kan worden.

geld besparen op vakantie accommodatie

Vervoer op bestemming

Wanneer je eenmaal op bestemming bent zul je waarschijnlijk diverse locaties bezoeken. Hiervoor heb je uiteraard vervoer nodig.

Openbaar vervoer

Op de meeste bestemmingen zal openbaar vervoer veruit de goedkoopste optie zijn om te reizen. Hierbij kun je de bus, trein of metro pakken. Wel is natuurlijk niet in elk land het openbaar vervoer even goed ontwikkelt.

Taxi

Hoewel een taxi in vergelijking met Nederland meestal een stuk goedkoper is, kunnen de prijzen alsnog hard oplopen wanneer je lange afstanden reist of regelmatig gebruik maakt van een taxi. Probeer daarom taxi’s te vermijden wanneer je geld wilt besparen. Als je toch gebruik maakt van een taxi kunnen apps als Uber of Grab, indien beschikbaar de meest goedkope opties geven.

Auto huren

Mocht je een auto willen huren omdat je accommodatie afgelegen ligt, is het huren van een kleine auto de meest goedkope optie. Boek in dat geval een auto vooraf in Nederland aangezien dit in de meeste gevallen goedkoper is en je de mogelijkheid hebt om rustig verschillende aanbieders te vergelijken.

Activiteiten

Natuurlijk wil je ook leuke dingen doen in de vakantie. Of dit nu een actieve activiteit is zoals duiken of juist iets cultureels zoals het bezoeken van een museum.

Free Tours

Tegenwoordig heb je in heel veel steden zogenaamde free tours. Bij deze rondleidingen wordt je door een stad geleid zonder dat je vooraf iets hoeft te betalen. Het wordt natuurlijk wel op prijs gesteld dat je de gids aan het einde van de tour een fooi geeft.

Boek vooraf

Veel activiteiten kun je voor je vakantie al boeken. Hierdoor kun je vaak gebruik maken van leuke kortingsacties en kun je bij veel activiteiten verschillende aanbieders vergelijken. 

besparen activiteiten vakantie

Voedsel

Ook eten kan een grote kostenpost vormen tijdens een vakantie.

Niet elke dag uit eten

Wanneer je elke dag uit eten gaat kan een vakantie al snel erg duur worden. Dit aangezien je toch meestal aardig wat betaald voor een maaltijd en drinken. Daarom kan het voordelig zijn om ook een aantal dagen boodschappen te doen en in je accommodaties te eten. Hierbij hoef je niet perse te koken in je vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld ook vrij voordelig een avond hapjes eten.

Street food

Wanneer je geen boodschappen wilt doen kan street food de mogelijkheid bieden om goedkoop te eten. Daarnaast is street food vaak erg lekker waarbij je lokale gerechten proeft. 

Budgetteer vooraf

Doordat je op vakantie continu op pad bent, is het makkelijk om in een korte periode veel geld uit te geven. Om dit te voorkomen is het aangeraden om voor de vakantie een dagelijks budget te bepalen dat je wilt uitgegeven aan eten, activiteiten en souvenirs. 

Door een budget te bepalen zul je niet bij terugkomst in Nederland voor onverwachte verrassingen komen te staan wanneer de vakantie een stuk duurder uitvalt dan je had verwacht.

Geld besparen op vakantie conclusie

In dit artikel heb je 17 tips ontdekt waarmee je geld kunt besparen op vakantie. Uiteindelijk kan een vakantie soms een grote kostenpost zijn waarbij je de mogelijkheid hebt om wel honderden euro’s te besparen als je gebruik maakt van diverse mogelijkheden. We hopen dan ook dat je met de tips uit dit artikel goedkoper je vakantie doorkomt!

Plaats een reactie